Despre neputința învățată sau cum renunți să mai încerci

Conceptul de neputință învățată (în engleză learned helplessness) se referă la faptul că oamenii și alte animale încep să creadă, după ce experimentează situații traumatice pe care nu le pot influența, că acest control asupra a ceea ce li se întâmplă continuă să lipsească chiar și atunci când contextul le este favorabil, ceea ce duce la lipsă de speranță și resemnare.

Conceptul a fost dezvoltat în anii ’70 de către Martin Seligman, plecând de la un experiment dezvoltat împreună cu colaboratorii săi, în care au vrut să arate cum reacționează animalele în situații traumatice în care nu au control. Aceștia au aplicat unor câini pedepse aleatorii și imprevizibile, în contexte experimentale diferite, cu sau fără posibilitatea de a se refugia în loc sigur când apărea evenimentul traumatic.

Cum ne afectează?

Experimentele au fost continuate și pe alte animale (știu, nimic frumos aici…), iar în urma lor Seligman și colegii au propus că supunerea participanților la situații în care nu au control are ca rezultat trei deficite: motivațional, cognitiv și emoțional.

? Deficitul cognitiv – credința subiectului că circumstanțele lui sunt incontrolabile

Deficitul motivațional – lipsa de răspuns a subiectului la posibile metode de a scăpa de o situație negativă

Deficitul emoțional – apar probleme emoționale precum anxietatea și depresia.

Ei au observat în toate aceste experimente că animalele:

  • devin pasive în fața traumei, sunt mai lente în a iniția răspunsuri pentru a atenua trauma sau chiar fără răspuns
  • învață foarte greu că răspunsurile lor controlează și pot ameliora trauma
  • sunt mai stresate atunci când se confruntă cu traume pe care nu le pot controla decât cu o traumă controlabilă echivalentă.

Așadar, când percepem că nu avem control asupra evenimentelor, deducem că nu există corelație directă între comportament și rezultate. În cele mai multe studii, participanții au renunțat să mai încerce. În altele, mai recente, oamenii au arătat un efort mai mare și și-au crescut performanța. După cercetări mai noi, Seligman a creat modelul optimismului învățat, ca antiteză la neputința învățată, model care rezonează mai bine cu psihologia pozitivă pe care o promovează.

Într-o lucrare mai recentă, Maier & Seligman (2016) au scris că “pasivitatea ca răspuns la șoc nu se învață. Este răspunsul implicit, neînvățat, la evenimentele aversive prelungite.”

 Efecte și tulburări psihologice asociate

Neputința învăţată este asociată cu mai multe tulburări psihologice, precum depresia (Miller și Selligman, 1975), anxietatea, timiditatea şi nesiguranța în capacitățile proprii, ceea ce duce la performanță scăzută (Klein, Fencil-Morse & Seligman, 1976).

În unele cazuri, stilul de atribuire pesimist, care este o caracteristică a neputinței învățate, poate induce comportamente contraproductive auto-dirijate, cum ar fi abuzul de droguri și alcoolismul.

Neputința învățată în context organizațional

Conform lui Tayfur (2012) printre factorii principali care duc la neputința învățată în context organizațional se numără:

  • ierarhiile verticale
  • structurile formale și rigide
  • leadership neparticipativ
  • rolurile ambigue și/sau necorelate cu aptitudinile angajatului
  • lipsa unor sisteme optime de feedback și recompensă.

Cum afectează asta organizațiile?

Mult. De la scăderea performanței, la absenteism, pasivitate, demisii și chiar comportamente neetice la muncă sau burnout.

Metode care te-ar putea să vezi soluții și resurse acolo unde nu mai crezi că sunt

Neputința învățată face echipă bună cu…

Distorsiunile cognitive (erorile de logică) precum suprageneralizarea, gândirea dihotomică, etichetarea, efectul de turmă.

Credințele limitative (nimeni nu mă place, nu sunt bun/ă de nimic, toată lumea este rea…)

Neputința învățată nu este prietenă cu…

Reality check – ideea de a face o verificare factuală, obiectivă a realității. S-ar putea să vezi că ai, totuși, resurse și lucrurile nu sunt atât de negre.Acest articol a fost publicat inițial la aici. Pentru resurse suplimentare, accesează link-ul.