Cea mai iubita femeie

Ma trezisem in acea dimineata energic si odihnit. Cu toate acestea, pe la ora 14:00 ma simteam foarte obosit. Mai aveam o ora pana la urmatoarea sedinta de terapie asa ca am hotarat sa stau putin intins pe canapea. Zis si facut. Nu cred ca au trecut mai mult de cinci minute. Auzeam inca traficul de pe Bulevardul Magheru, deci nu atipisem inca. Și cu toate acestea… soapte:

– Ba pe mine ma iubeste mai mult!… Cu mine sta si 12 ore intr-o zi. Eu ii satisfac nevoile de apreciere si dezvoltare continua. Datorita mie cunoste o multime de oameni.

– Serios?!… de asta fumeaza ca un nebun atunci cand este cu tine. Ce oameni intalneste?… Genul care vrea ceva de la el si atat? Spune-mi cand a stat ultima oara langa tine si v-ati sincronizat respiratia. Spune-mi cand a primit de la tine libertatea de a face ce vrea el, ce simte? Cand i-ai permis sa fie EL ultima oara?…

– Dar eu nu-l oblig, draga, sa faca nimic. E liber sa stea cu tine cat vrea el. Dar ii platesti tu rata la banca? Ii faci tu plinul de benzina? Ii cumperi tu scuter?…

– Ba pardon!… Daca nu eram eu nu si-ar fi luat scuter niciodata. Eu l-am convins ca merita sa faca asta pentru el. Nu-ti mai asuma tu si ceea ce fac eu! Esti total nerealista. Ai impresia ca totul se invarte in jurul tau. A fost minunata acea zi. Noi doi, un scuter, liberi, serpentine, aer curat si… nicio amintire despre tine.

– Hahaha!… Asta sa o crezi tu! La fiecare popas ai observat ca isi verifica telefonul?… Pe mine ma cauta, mie imi scria. Habar nu ai pe ce lume traiesti! Vremea ta a trecut, draguta. Esti departe de adevar! Nu mai esti la moda! Uite-te la majoritatea oamenilor. Cele ca tine vor fi intotdeauna pe locul 2.

– Pe locul doi pana cand reusiti voi, hienelor, sa-i imbolnaviti de stres, de depresie de mirajul lucrurilor si al statului de om realizat.  Din cauza voastra cresc singuri copiii sau in cel mai bun caz cu o bona….

Cred ca discutia ar fi continuat mult si bine daca nu as fi intervenit.

– Buna ziua. Nu va suparati, cine sunteti dumneavoastra?… Si cum ati intrat? Despre ce vorbiti?

La mine in cabinet erau doua femei superbe care se certau. Erau cele mai frumoase femei pe care eu le vazusem vreodata. Și nu erau gemene. Erau total diferite. Amandoua pareau perfecte… Cel putin dupa gusturile mele. Spun ca pareau perfecte pentru ca dialogul pe care il auzisem cu ochii inchisi imi lasase un gust amar. Dar erau absolut superbe. Nu stiu de ce am simtit impulsul ca trebuie sa aleg una dintre ele. Poate asta imi transmiteau din felul in care ma priveau. Poate instinctul de mascul. Habar nu am. Dar clar am simtit ca trebuia sa aleg una. Si aici a aparut problema. Cum sa alegi dintre doua cele mai frumoase femei? Pana sa ma cuprinda panica unei alegeri aproape imposibile, am avut inspiratia sa le intreb:

– Dar voi cine sunteti, cum va numiti?!

Amandoua au inceput sa rada la unison. Și radeau atat de tare incat m-a cuprins rusinea. Știti senzatia aceea in care intalnesti o persoana care iti pare cunoscuta dar pe care nu stii de unde s-o iei? Cand se poarta foarte familiar cu tine si stie foarte multe despre tine dar tu habar nu ai de unde si cum? Aia e!… Si ele radeau incontinuu.

Cred ca ma cunosteau foarte bine pentru ca fix cu o clipa inainte ca rusinea mea sa se transforme in frica si apoi in furie s-au oprit din ras iar una dintre ele mi-a zis:

– Alex, numele meu este Viata Personala. Iar egoista de langa mine este…

– Iar eu sunt a ta Viata Profesionala, prostutule. Ma pot prezenta si singura!

Stiti vorba aceea: “M-a lovit in moalele capului”? Ei, la mine pot spune, fara sa axagerez, ca m-au lovit in moalele capului. Amandoua, cu aceeasi forta, in acelasi loc.

Au urmat cele mai importante cinci minute din viata mea de pana atunci si cred ca vor mai ramane mult timp in top.

Au fost cinci minute de liniste totala. Nici masinile de pe bulevard nu le mai auzeam. Corpul meu voia sa lesine si in acelasi timp simteam cum creierul lucra la un nivel la care nu credeam ca poate. Dupa cinci minute am zis:

– De azi inainte veti merge doar la brat. Veti fi cele mai bune prietene si va veti sustine si ajuta una pe cealalta. De azi inainte veti avea un singur nume si un singur scop. Veti fi si va veti comporta ca una singura. Iar numele tau va fi VIATA. Iar eu voi face tot ceea ce imi sta in putere si mai mult de atat, ca sa fii cea mai fericita femeie din viata mea. De azi am hotarat sa te iubesc.

Era 14:06. Nu stiu daca atunci am deschis ochii sau ii aveam deschisi deja dar stiu ca ma holbam la o pata crem de pe tavan.

Va dati seama ca initial am crezut ca am luat-o razna.  Norocul meu a fost ca in aceeasi zi aveam intalnire cu psihoterapeuta mea. Da, si psihologii merg la psiholog. Aveam doua asteptari: Sa-mi recomande o saptamana la Obregia sau sa ma laude pentru curajul de a nu lesina. Dar…

-Alex, pana acum, daca te certai cu Viata Profesionala, fugeai repede la Viata Personala sa te tina in brate. Iar daca te simteai dezamagit sau abandonat de Viata Personala, te refugiai in bratele Vietii Profesionale. Astazi ai aflat ca de fapt este una singura –  VIAȚA TA! Si ti-ai asumat sa o iubesti, sa ai grija de ea, sa o faci cea mai fericita pe cea mai frumoasa femeie din viata ta… Si nu te mai alinta ca nu te laud ca nu ai lesinat.